15. marraskuuta 2017

OPISKELUVINKKEJÄ ARKEEN

DSC_0154Koska kouluarki on nyt aivan kiivaimmillaan, on todella hyvä aika laittaa jakoon Adan parhaimmat opiskeluvinkit. Oli kyseessä sitten se päivittäinen opiskelu tai tulossa oleva koevyöry, niin näistä vinkeistä voi olla hyötyä. Okei, nämä voivat olla myös ihan päivänselviä ja teille jo tuttujakin, mutta mulle nämä ovat aina toimineet. 

TEE LÄKSYT - Tee ne ihan oikeasti joka ikinen päivä. Niitä ei ole turhaan annettu. Ja tee ne mieluiten heti kun tulet koulusta. Niinhän se menee, ensin työt, sitten huvit. Heti koulun jälkeen -taktiikassa on myös se hyvä puoli, että sitten läksyt on tehty ja on aikaa tehdä muitakin juttuja. Tämä koskee myös niitä lukuläksyjä. Lueskele sanoja sanakokeisiin ja kertaa vielä läpi se historian tai yhteiskuntaopin kappale ja pohdi, mitä siinä on tärkeintä. 

KÄYTÄ KALENTERIA JA AIKATAULUTA - Heti kun saat tietoosi palautuspäiviä, kokeiden päivämääriä tai muita tärkeitä juttuja, kirjoita ne heti kalenteriin. Kalenteri on tosissaan opiskelijan ja koululaisen tärkeimpiä välineitä. Lisäksi koeruuhkan tullessa tee aikatauluja ja aloita lukeminen ajoissa - näin ehdit lukemaan ja kertaamaan kaikki asiat, joita täytyy osata. 
DSC_0145-2TEE MUISTIINPANOJA JA KÄYTÄ VÄREJÄ - Opeteltavissa asioissa on tärkeää, että ne oikeasti jää mieleen. Se on helppoa, kun jokaisen luetun kappaleen jälkeen miettii asioita hetken ja kirjoittaa niitä asioita, jotka ovat jääneet mieleen. Värien käyttö on sallittua, käytä yliviivaustusseja, kirjoita värikkäillä kynillä - ihan mikä vain on sulle luontevaa. Itse olen ainakin oppinut kuitenkin sen, että asiat eivät jää päähän, enkä opi mitään, jos vain tylsästi luen.

SYÖ HYVIN JA PIDÄ TAUKOJA - Jotta aivot toimivat kunnolla, on tärkeätä syödä säännöllisesti ja terveellisesti. Syö päivässä vaikkapa kaksi lämmintä ateriaa, aamiainen sekä tarvittaessa välipaloja. Hyviä välipaloja voivat olla esimerkiksi smoothiet, dippikasvikset, avokadoleivät, riisikakut, banaaniletut... Syömisen ei tarvitse olla tylsää - käytä tässäkin asiassa paljon värejä. Näin jaksat opiskella. 

Muista myös kuitenkin se, ettet koko päivää käytä opiskeluun. Mulla olisi tässä vielä paljon parantamisen varaa, mutta tauot ovat oikeasti tärkeitä. Ota vaikka tunnin tehorypistys kerrallaan ja pidä sitten taukoa. Lueskele jotain hyvää lehteä, selaa somet tai muuta, mistä nautit. Joskus on myös hyvä pitää ihan kokonaisia taukopäiviä, jolloin teet oikeasti jotain todella repäisevää, joka ei liippaa lähellekään kouluasioita. Esimerkiks itselläni perjantai on aina tällainen. Oli kyseessä sitten suurin koeruuhka tai ihan tavallinen viikko, niin perjantai on kouluttomuus-päivä.
DSC_0153OLE LUOVA - Opiskelussa saa olla luova. Vaikka se ei välttämättä ole kaikkien lempipuuhaa, siitä voi tehdä mieleistä. On tärkeää, että löydät sellaisen tavan opiskella, josta on juuri sinulle hyötyä. Jos et tykkää yksin opiskelusta, kerää kaveriporukka kasaan ja opiskelkaa yhdessä. Tai jos asiat eivät tunnu jäävän päähän kotona työpöydän äärellä, lähde vaikkapa johonkin kahvilaan tai kirjastoon opiskelemaan. Näitä tapoja on lukuisia!

MUISTA UNI - Ravinnon ja taukojen ohella myös kunnolliset yöunet ovat tärkeitä. Aivot ovat monta tuntia päivässä toiminnassa, joten niidenkin täytyy antaa levätä. Unen aikana aivot prosessoivat päivän aikana saanutta tietoa ja ne jäävät paremmin muistiin. Mene rohkeasti nukkumaan ajoissa, jätä puhelimet ja muut laitteet sivuun. Lueskele hetki rauhoittavaa kirjaa tai vaikkapa venyttele. Syö lisäksi joku kevyt iltapala. Sitten vain odottelemaan nukkumattia! Ja aamulla olet taas pirteä ja virkeä uuteen päivään.

---
Ja nyt annan pallon teille! Millä tavalla opitte parhaiten ja millaisia vinkkejä annatte muutenkin opiskeluarjessa jaksamiseen? Olen täysin avoin uusille ideoille, joita voisin soveltaa.

Iloa päivään!
xx

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toivon saavani kaikki kommentit uusimpaan postaukseen, kiitos!
---

♡ Kaikki kuvat ja teksti ovat omaa käsialaani, ellen postauksessa itsessään toisin mainitse. Ethän siis kopioi!

♡ Arvoistan jokaista kommenttia, ihanaa jos jaksat blogissa vieraillessasi jotakin raapustaa. Kiitos siitä! Muistathan kuitenkin miettiä kaksi kertaa kommenttia kirjoittaessasi, haluaisitko itse saada samanlaista palautetta.